Računalniška animacija

Danes smo imeli tehniški dan. Delali smo animacijo. Najprej smo zapisali zgodbo, potem pa postavljali sceno. Potrem smo začeli fotografirati. Imeli smo štiri ure tehniškega dneva. Zadnjo uro smo pregledali vse forografije. Imeli smo se zelčo lepo.

Sefejdin

Danes smo imeli tehniški dan. Delali smo animacijo. ko smo prišli v šolo, smo se najprej testirali. Potem smo se pogovorili, kako bo potekal dan in dokončaki, kar smo še rabili pri zgodbi. Potem smo začeli fotografirati figure. Po dveh šolskih urah smo imeli malico. Po malici je bilo še za štiri ure dela. Šesto uro smo imeli tako ali tako na urniku računalništvo in smo že malo montirali animacijo in odstranili, kar ni bilo ustrezno. Po šestih šolskih urah, smo šli na zasluženo kosilo in v podaljšano bivanje. Komaj čakam, da bodo animacije objavljene na spletni strani. bilo mi je zelo všeč.

Vasja

14.1.2022 smo imeli tehniški dan na temo risank. Učitelj računalništva je prinesel šolske tablice in stojalo za njih. Izbrali smo si, kje bomo imeli “sceno” za risanko. Ko smo imeli že vse pripravljeno in postavljene figurice živali, dreves, ozadje, je nastopilo fotografiranje vsakega premika posebej. V petih šolskih urah sem uspela narediti okrog 600 fotografij. 6. uro smo fotografije prenesli na računalnik. V naslednjih tednih nas čaka slikovna in zvočna montaža risanke. Ta tehniški dan nam je pokazal, koliko truda je vloženo v eno kratko risanko.

Urša

 

 

Sodelovanje na natečaju ob prihajajoči 30-letnici Ustave Republike Slovenije

Sodelovanje na natečaju ob prihajajoči 30-letnici Ustave Republike Slovenije

V mesecu novembru je ob prihajajoči 30-letnici sprejema in razglasitve Ustave Republike Slovenije Državni zbor Republike Slovenije razpisal natečaj, ki ga je pozneje poimenoval:

”Kako osnovnošolke in osnovnošolci vidijo in razumejo slovensko Ustavo”.

V natečaju so sodelovali tudi učenci naše šole,

ki so v okviru varstva vozačev izdelali miselno igro Brainbox na temo Ustava Republike Slovenije.

Pri pripravi izdelkov je sodelovalo preko 200 osnovnošolcev,

prejeta dela pa so predstavili na razstavi, ki bo na ogled v Državnem zboru do konca januarja 2022.

Razstavo pa si je zaradi razmer mogoče ogledati tudi virtualno na spodnji povezavi.

Vsem sodelujočim učencem čestitamo za pripravo odličnega  didaktičnega izdelka.

https://fotogalerija.dz-rs.si/datoteke/drugo/ustava_ppt/2021_12_20_Risbe_30_let_Ustave_BELO_OZADJE_PDF.pdf

Podaljšanje jesenskih počitnic do 8. 11. 2020

Podaljšanje jesenskih počitnic do 8. 11. 2020

Ministrica MIZŠ je izdala sklep, s katerim podaljšuje jesenske počitnice za en teden. Več o organizaciji pouka po počitnicah vam bomo sporočili takoj, ko bomo od MIZŠ prejeli navodila. Objavljamo sklep ministrice. »Na podlagi prvega odstavka 105. člena Zakona o...

Kulturni dan v Topilnici

Kot spomin na dobre stare čase, ko so otroci še lahko hodili v šolo in celo obiskali kulturno ustanovo, delimo z vami utrinke kulturnega dneva 7.r. Obiskali smo Topilnico, kjer smo izvedeli marsikaj o žganju gline, o živem srebru, se preizkusili v oblikovanju glinenih...

Dostopnost