Skoči na glavno vsebino

 

ŠOLSKA KUHINJA

kuhinja

Prehrana v veliki meri vpliva na zdravje, zlasti ima velik pomen uravnotežena prehrana v otrokovem zgodnjem razvojnem obdobju.

Učencem na šoli nudimo dopoldansko malico, kosilo in popoldansko malico za učence v PB in učence vozače, če to želijo. Kuharji sestavljajo obroke po smernicah, ki so predpisane za šolsko prehrano. V šolski kuhinji pripravljajo tudi dietne obroke za učence, ki imajo zdravniška priporočila. Posebno pozornost namenjamo zmanjševanju količine ostankov hrane.

Učenec se s PRIJAVO NA ŠOLSKO PREHRANO naroči na prehrano v šoli. Prijavo odda razredničarki-ku v mesecu juliju za naslednje šolsko leto.

Morebitna vprašanja in spremembe v zvezi s prehrano sporočite na e-naslov prehrana@os-idrija.si. V kolikor starši posameznega obroka ne odjavijo pravočasno, plačajo polno ceno obroka. Posamezen obrok za učenca, ki je odsoten od pouka zaradi sodelovanja pri športnih, kulturnih in drugih dejavnostih, tekmovanjih, itd. odjavi šola.

Prijave in odjave obrokov sprejemamo vsak delovni dan do 8. ure zjutraj preko sistema Moja malica

Na voljo so vam navodila za registracijo in prijavo/odjavo obrokov preko sistema Moja malica.

 

Evidenco kosil po seznamu vodi vodja šolske prehrane in se obračunava mesečno na položnici za tekoči mesec.

Stroške prehrane je potrebno poravnati do roka, označenega na položnici.

 

Račune (položnice oz. UPN naloge) lahko prejemate na naslednje načine:

Starši, ki imate v šoli več otrok lahko naročite združene položnice. Izpolniti morate Izjavo za združene položnice in jo posredovati v računovodstvo šole. Po podpisu izjave boste prejeli račun za vsakega otroka, znesek za plačilo pa je združen na eni položnici. Pri naročnikih na e-račune v spletno banko združevanje žal ni mogoče.

Račune lahko poravnate tudi preko direktne bremenitve (trajnik). Izpolnjen in podpisan obrazec Soglasje za direktno bremenitev SEPA posredujte v računovodstvo šole.
Ob vsaki spremembi tekočega računa (tudi ob menjavi banke) spremembo sporočite v računovodstvo šole tako, da izpolnite nov obrazec.

Cenik šolske prehrane.

V skladu z Zakonom o šolski prehrani je minister s sklepom določil novo ceno malice, ki v šolskem letu 2023/2024 znaša 1,10€.

Podrobnejše informacije o šolski prehrani si preberite v Pravilih šolske prehrane na naši spletni strani.

Kaj dobrega za vas in vaše otroke pripravljamo v tem tednu, pa si lahko ogledate v JEDILNIKU.

 

DOBER TEK!

 

Dostopnost