Skoči na glavno vsebino

Danes smo imeli 3 delavnice: likovno, slepi in slabovidni ter delavnica elektromotorjev.

Likovno nas je imela naša učiteljica likovne Irma Gnezda. Iz gline smo izdelovali sveče. Najprej nam je učiteljica pokazala, kako naj bi končni izdelek izgledal. Nato nam je razdelila glino in lahko smo začeli z delom. Glino smo najprej povaljali in malo potolkli, dokler ni imela oblike valja, s katero smo bili zadovoljni. Nato smo začeli s plamenom. Vsak je svečo lahko okrasil in po svoji želji pobarval, spekli in premazali z glazuro pa jih bomo lahko v šoli. Na koncu je vsak lahko naredil poljuben izdelek.  

Sledila je delavnica elektromotorjev, pri kateri smo spoznavali magnete in delovanje magnetnih polj. Gospod Goran Serafimović iz Kolektorja nam je razdelil različne magnete, da smo lahko opazovali kako vplivajo drug na drugega. Naredili smo par poskusov in na koncu zgradili model elektromotorja, ga preizkusili in na koncu nazaj razstavili.  

Zadnja delavnica dneva se je imenovala slepe in slabovidne osebe. Tam smo spoznavali vsakodnevne izzive ljudi s težavami vida. Učiteljica nam je pokazala veliko pripomočkov, ki so prikazovali vid slabovidnih oseb. Opravljali smo različne naloge čutil s prevezo. Postavili smo se v vlogo slabovidne osebe in se po dvorišču sprehajali z belo palico. 

 

Dostopnost