Skoči na glavno vsebino

Učenci izbirnega predmeta nemščina so lansko šolsko leto sodelovali v mednarodnem projektu eTwinning z naslovom Mensch und Metalle (Človek in kovine), skupaj z OŠ Cerkno, Gimnazijo Freiherr-vom-Stein iz Betzdorfa v Nemčiji ter Neue Mittelschule Weitensfeld iz Avstrije.
V okviru projekta so raziskovali kovine in njihov pomen za človeka, pri čemer so se sporazumevali s sovrstniki v nemškem jeziku, razvijali in uporabljali veščine IKT, ter spletali nova prijateljstva.
Uspešno sta bili izpeljani tudi dve mednarodni srečanji – prvo je marca potekalo v Idriji, kjer so udeleženci spoznavali bogato dediščino petstoletnega rudarjenja, drugo pa v maju na avstrijskem Koroškem, kjer so udeleženci uprizorili  gledališko igro o Sv. Barbari, zavetnici rudarjev.
Za svoj trud in delo smo bili nagrajeni najprej z nacionalnim znakom kvalitete (eTwinning National Quality Label), nato pa še z evropskim.

Vsem sodelujočim ob podelitvi evropskega znaka kakovosti (European Quality Label) iskreno čestitamo in se zahvaljujemo za uspešno sodelovanje!

 

Dostopnost