Skoči na glavno vsebino

Bliža se raziskovalni tabor 2. triade oz. učence 5. in 6. razreda, ki bo letos potekal od 18.4. – 20. 4. 2018 na Medvedjem Brdu. Tabor je že šesti po vrsti.

Na tabor vabimo učence omenjene starosti, ki jih zanimajo raznovrstna, specifična znanja. S tem želimo obogatiti vzgojno-izobraževalno delo izven šole in na ustvarjalen, raziskovalen način poglabljati in širiti naravoslovno-tehnično ter družboslovno znanje, predvsem pa prispevati k celostnemu osebnostnemu razvoju učencev.

Raziskovalni tabor je kreativno naravnan. Učenci razvijajo kognitivne sposobnosti in mišljenje. Učenje na terenu oziroma v okviru najrazličnejših delavnic (astronomska, računalniška, likovna, naravoslovna, elektrotehnična, angleška, športna, literarna, fotografska, tekstilna …) nudi boljše pogoje pridobivanja znanja, spretnosti in praktičnih izkušenj. Celotno vzgojno-izobraževalno delo temelji na aktivnem sodelovalnem učenju po skupinah, kjer je možno  na konkretnem, nazornem, predvsem pa na praktičnem nivoju dojemati in usvajati znanja. Poleg ustvarjalnih in raziskovalnih delavnic izvajamo tudi športne in družabne dogodke (predavanja, bralne večere, obiske znanih osebnosti …). Namen dogodkov je, da učenci skozi obiske znanih in uspešnih ljudi spoznajo, da za uspeh ni dovolj le nadarjenost oz. talent, ampak tudi trdo delo.

Prav tako je pozitiven in pomemben tudi socialni vidik, saj učenci med seboj zelo konstruktivno sodelujejo.

Ob koncu tabora vključimo tudi starše, da predstavimo izdelke in delo, ki je potekalo na aktivnem  taboru,  pripravimo razstavo ter gradiva dogodkov s tabora.

Več o taboru si boste lahko prebrali na spletni strani naše šole pod zavihkom ‘Raziskovalni tabor Medvedje Brdo’ pred, med in po taboru. Vabljeni k obisku naše priložnostne spletne strani.

Dostopnost