V okviru dneva slovenske hrane smo tudi letos izpeljali prvo šolsko uro TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK, sestavljen iz masla, mleka, medu, kruha in jabolk. Kot vsako leto, so nam tudi letos ČEBELARJI poklonili 26 kg medu, maslo in mleko nam je dobavil Janez Lapajne, kruh je v krušni peči spekla kmetica Štefka Kejžar, jabolka pa je dobavil Danilo Božič. Učenci in učitelji so imeli dober zajtrk. Takega bi si želeli vsak dan. Ob 9.30 uri pa se je po celi šoli slišal glas pesmi Čebelar. Kar je ostalo časa pa so učitelji namenili pogovoru o hrani in kulturi hranjenja, zdravem načinu življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti. Učenci so se ozavestili o nastajanju odpadkov, o pravilnem ravnanju z odpadki, ki nastajajo pri vsakodnevnih dejavnostih, racionalnem ravnanju z embalažo in o zmanjševanju količine zavržene hrane. Učenci 1. in 2. razreda pa so celoten dan namenili tem vsebinam.