Skoči na glavno vsebino

Na dan žena smo v šolski knjižnici prvič pripravili bralno popoldne, posvečeno branju in pravljicam, namenjenih starejši publiki. Nad pričakovanji se je zbralo 15 učenk 6. in 7. razreda na čelu s knjižničarko Miro Tratnik in dvema praktikantkama.

Uvodoma so učenke in organizatorke na kratko predstavile svoje najljubše knjige, ki so bile hkrati vstopnica na bralno popoldne.

 

bralnoPOP

 

Skupaj smo prebrali zgodbo Schima Schimmla Otroci Zemlje…ne pozabljajo in ugotovili, da tovrstna literatura ni namenjene zgolj najmlajšim, da se v njej skrivajo globoki življenjski nauki, v katerih se najdejo tudi mladostniki in odrasli.

 

Zatem smo si v predavalnici ogledali animirani film, posnet po knjižni predlogi. Po tišini in kasnejših odzivih sodeč, so se dekleta vživela v vsebino in ob ogledu uživala.

 

Ker smo se skupaj družili že dobre 3 šolske ure, so nam v šolski kuhinji pripravili okrepčilo, za kar se jim najlepše zahvaljujemo.

bralnoPOP1

 

Za konec smo se zagnano podali še skozi zabavno-poučen kviz. 3 učenke, ki so bile pri reševanju najuspešnejše, so dobile knjižne nagrade, z drobnimi malenkostmi pa smo se spomnili prav vsake izmed udeleženk.

 

 Ob 17. uri smo druženje zaključili in odšli vsak na svoj konec. Organizatorke s pozitivnimi vtisi, upamo, da istotako tudi dekleta. Druženje je bilo tokrat žal prekratko, da bi uresničili vse načrtovano. Morebiti pa bralno popoldne, s spremenjeno tematiko, ob zadostnem zanimanju v prihodnje še ponovimo.

 

 

 

                                                                                                                 Martina Vidmar

 

 

Dostopnost