Skoči na glavno vsebino

Letošnji zaključek svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici je prejšnji četrtek prinesel največ zadovoljstva prav otrokom. Že tradicionalno je ta dan namenjen temu, da tribune, v sodelovanju z ZPM in Smučarsko zvezo Slovenije ter zavarovalnico Triglav, v dolini pod Poncami napolnijo pretežno osnovnošolski ljubitelji športa.

V Planico, oboroženi z vsemi navijaškimi pripomočki, nismo prispeli ravno zarana, vseeno pa se je naša strnjena skupina kaj hitro pomikala proti prizorišču. 43 osnovnošolcev idrijske osnovne šole je skupaj z ostalimi glasno navijalo za naše orle, za dobro voljo ter velik odmerek občudovanja naših letalskih junakov pa je poskrbelo tudi lepo vreme. V družbi številnih drugih otrok smo tako spremljali uradni trening in kvalifikacije, vrhunec pa smo doživeli, ko so naši skakalci, Lanišek, Prevc in Zajc, poleteli skoraj do dna Letalnice bratov Gorišek in zasedli prva tri mesta. Veselje ob tem je bilo nepopisno! Glasno navijanje po koncu  je prekinil odhod do šotora z malico ter odra, kjer nas je pričakala zabava z Evo Boto in s Challetom Salletom, nekaj rim je zarepal tudi Nipke, na koncu pa so zmagoslavno na oder prikorakali še naši vrhunski smučarski letalci.

Učenci so ob lepem vremenu, evforičnem vzdušju in zasneženih belih očakih, ki so kipeli v ozadju celotnega dogajanja, občutili dušo naše snežne kraljice. Vsi skupaj smo se strinjali, da pridemo nazaj v ta zimski raj, devetošolci pa so vse to strnili še v naslednje misli:

  • Obisk Planice se mi je zdel prijeten in zabaven saj smo se imeli lepo in tudi učiteljica je bila zelo zabavna in prijazna. Vesel sem bil, da sem šel na tekmo saj sem bil prvič v Planici, ko je bila tekma. Hvala zavarovalnici Triglav, osnovni šoli Idrija in učiteljici Mirjam Debevc za obisk Planice. (Tian Červ)
  • Imeli smo se zelo lepo, saj so bili naši skakalci odlični, vzdušje je bilo super. Zanimivo je bilo gledati, kako vse poteka, ter videti prelepe gore, ki Planico obdajajo. (Dunja Majnik)
  • V Planici sem se imela zelo lepo, saj sem bila tam z zelo dobro družbo. Najbolj se mi je vtisnil v spomin nastop skritih glasbenikov kot so: Challe Salle, Eva Boto in Nipke. (Lija Vidmar)
  • V Planici smo se zabavali. Ogledali smo si smučarske skoke ter se pozabavali ob glasbi. (Larisa Gantar)

Mirjam Debevc

Dostopnost