Skoči na glavno vsebino

Ob zaključku letošnjega natečaja »Tudi pri nas je potekalo osamosvajanje Slovenije«, je OZ VVS Idrija Cerkno, v torek, 7.6.2022, za učence in mentorje organiziralo ekskurzijo v Park vojaške zgodovine Pivka.

Med vodenim ogledom so si od blizu lahko ogledali izjemno zbirko vojaških eksponatov celotnega 20. stoletja: oklepna vozila in tanke, ki so sodelovali v obeh svetovnih vojnah in osamosvojitvi Slovenije, letala in helikopter, zbirke orožja, ogledali pa so si tudi notranjost jugoslovanske podmornice. Poslušali so zanimivo razlago o dogajanju na Slovenskem v času druge svetovne vojne ter po njej, s poudarkom na osamosvojitvi Slovenije.

V Parku vojaške zgodovine je potekala tudi svečana razglasitev rezultatov natečaja. Izid literarnega natečaja sta razglasila Marko Mikuž, ki že vsa leta skrbi za izvedbo literarnega natečaja in Jurij Kavčič, predsednik OZ VVS.

Na natečaju so sodelovali učenci osnovnih šol iz idrijske in cerkljanske občine. Vseh prispevkov je bilo v letošnjem letu 32.  Iz naše šole se je natečaja udeležilo kar 22 učenk in učencev iz 7., 8. in 9. razredov,  pod mentorstvom učiteljice Marije Majnik.

Izmed prispevkov iz Osnovne šole Idrija je po mnenju strokovne komisije prispevek, ki je vsebinsko najbolj ustrezal kriterijem natečaja, napisala Eva Kacin, učenka 7.b razreda. Za svoj prispevek je prejela posebno priznanje in knjižno nagrado. Priložnostna darila so v znak zahvale prejeli tudi vsi sodelujoči na letošnjem natečaju in njihovi mentorji.

Vsi udeleženci natečaja in njihovi mentorji so prejeli tudi Zbornik 11. literarnega natečaja, katerega je uredil Marko Mikuž, izdalo pa OZ VVS Idrija Cerkno. 

Čestitke Evi Kacin in tudi ostalim udeležencem natečaja za njihov prispevek. Posebna zahvala pa tudi OZ VVS Idrija Cerkno, ki je učence in mentorje nagradilo z zanimivo in poučno ekskurzijo.

Dostopnost