TSZZajtrk je najpomembnejši obrok v dnevu, ki nam da energijo za koncentracijo pri delu in boljšo učinkovitost. Doma redno zajtrkuje le manjši delež naših učencev.

K vseslovenskemu projektu »tradicionalni slovenski zajtrk« in dnevu slovenske hrane smo se vključili tudi na naši šoli.

V petek, 16. novembra so vsi učenci na šoli in podružnicah imeli prvo uro čas za zajtrk. Reditelji in njihovi pomočniki, pa tudi razredniki so pripravili učilnice, prinesli v razred maslo, med, mleko in kruh in zajtrkovali. V tej uri je bil čas tudi za pogovor o doma pridelani hrani in še o čem lepem. Na podružnični šoli Godovič pa so ta dan celo pekli medenjake. V času dopoldneva so si učenci lahko vzeli tudi jabolka.

Taj zajtrk nam je bil vsem v veselje. Želeli si bi ga večkrat v letu ali vsak dan!

HVALA našim dobaviteljem:

 

Čebelarskemu društvu Idrija, ki nam je brezplačno podaril 10 kg medu

Čebelarstvu MARJAN LAPANJA, Orehek 37a za dostavo medu.

Kmetiji KRNČAN- Idrijske Krnice 14, ki nam je dostavila maslo in mleko.

BOŽIČ DANILU za slastna jabolka.

Pekarni Mlinotest za kruh.

Nekaj fotografij:

IMG 0853

 IMG 0857

IMG 0864 

 IMG 0867

IMG 0869

IMG 0870

IMG 0873

P1140235

P1140238

P1140240

P1140242

Dostopnost