Zajtrk je najpomembnejši obrok v dnevu, ki nam da energijo za koncentracijo pri delu in boljšo učinkovitost. Doma redno zajtrkuje le manjši delež naših učencev.
K vseslovenskemu projektu »tradicionalni slovenski zajtrk« in dnevu slovenske hrane smo se vključili tudi na naši šoli.
V petek, 16. novembra so vsi učenci na šoli in podružnicah imeli prvo uro čas za zajtrk. Reditelji in njihovi pomočniki, pa tudi razredniki so pripravili učilnice, prinesli v razred maslo, med, mleko in kruh in zajtrkovali. V tej uri je bil čas tudi za pogovor o doma pridelani hrani in še o čem lepem. Na podružnični šoli Godovič pa so ta dan celo pekli medenjake. V času dopoldneva so si učenci lahko vzeli tudi jabolka.
Taj zajtrk nam je bil vsem v veselje. Želeli si bi ga večkrat v letu ali vsak dan!
HVALA našim dobaviteljem:
Čebelarskemu društvu Idrija, ki nam je brezplačno podaril 10 kg medu
Čebelarstvu MARJAN LAPANJA, Orehek 37a za dostavo medu.
Kmetiji KRNČAN- Idrijske Krnice 14, ki nam je dostavila maslo in mleko.
BOŽIČ DANILU za slastna jabolka.
Pekarni Mlinotest za kruh.
Nekaj fotografij: