Skoči na glavno vsebino

Naša podružnična šola je še zelo mlada, nastala je v lanskem šolskem letu z združitvijo dveh oddelkov, kamor so vključeni otroci in mladostniki s posebnimi potrebami iz bližnje in daljne okolice Idrije in Cerknega.

POŠ sestavljata dva oddelka. Oddelek prilagojenega izobraževalnega programa z nižjim izobrazbenim standardom domuje v prostorih OŠ Idrija. Vanj je v letošnjem šolskem letu vključenih 11 učencev, ki obiskujejo 1. – 9. razred osnovne šole.

Drugi oddelek posebnega programa vzgoje in izobraževanja domuje v bivših prostorih Centra Nikolaja Pirnata. Vanj je vključenih 8 otrok in mladostnikov, starih od 7 do 23 let, razdeljeni pa so v dve skupini.

Poslanstvo vseh strokovnih delavk, ki smo zaposlene na naši podružnični šoli je enako ostalim strokovnim delavcem šol. Naše učence želimo opremiti z znanjem, ki jim bo koristilo v življenju – ne le v namene izobraževanja in pridobitve poklica, temveč za samostojnost in odgovornost.

Šolski dnevi so, tako kot za ostale učence, našim učencem kdaj pa kdaj predolgi. A ob zaključku vsakega šolskega leta se spomnimo na tiste šolske dni, ko smo se zabavali, se smejali, tekmovali, šli na izlete in se družili s prijatelji.

Dostopnost