ONIS

V ČASU ŠOLANJA NA DALJAVO

V tem času sem dobil nalogo po pošti. Ko nam je delavec uredil internetno povezavo, nam je učiteljica Martina poslala nalogo na splet. »Šel sem na računalnik« in reševal naloge. Ko česa nisem znal, sem poklical učiteljico Martino ali učiteljico Jano. Vstal sem ob 9.00 in delal nalogo. Ko sem naredil nalogo, me je učiteljica Martina ob 10.00 poklicala. Pokazal sem ji nalogo.  Potem sem se šel ven igrat s sestrami do 12.00. Takrat me je mama poklicala, da gremo jest kosilo. Ko smo pojedli kosilo, sem pospravil mizo in pomil krožnike, kozarce, vilice, žlice ter kuhinjo. Ko sem vse pospravil, sem se malo odpočil. Potem sem še z atom zamenjat gume na avtomobilu. Šli smo na Rake in v Belo. Ko smo se vračali, smo videli srno. Doma smo se še stuširali.

Sefejdin

 

V sredini šolskega leta smo ostali doma zaradi koronavirusne bolezni. V začetku sem se malo »lovila« v delu z elektronskimi napravami, spletni strani in razporejanju časa. Veliko stvari smo naredili tudi na daljavo in vse nam je uspelo. Spremenila bi samo to, da bi imeli več stika z učiteljico po videokonferenci (po Skypu, Zoom-u).

Lepše je hoditi v šolo kot običajno. V prostem času sem pomagala mami.

Urša

 

Del našega leta 2020 je bil malo drugačen. Konec februarja smo veliko poslušali o tem, da se bodo šole, vrtci in srednje šole zaprle zaradi veliko okuženih z novim virusom. Nekaj dni pred zaprtjem, smo se z učiteljico pogovarjali o tem, kako bo potekalo. Na zadnji dan pred zaprtjem smo vzeli nekaj potrebščin za delo na daljavo. Mislili smo, da bomo doma samo 14 dni. Nismo vedeli, da se bo stanje še poslabšalo. Ko smo bili doma, smo prve dni redno poslušali novice o novih primerih okuženih. Veliko smo delali za šolo, z učiteljicami smo si izmenjali kontakte. Doma smo bili malo več kot dva meseca. Doma smo imeli samo en računalnik. Mami je videla oglas za izposojo računalnika in se javila nanj. Dobili smo dva računalnika, enega so nam posodili, drugega pa dali. Imeli smo družinski športni dan, pekli smo kruh, se učili, plesali in peli. Tudi če smo imeli karanteno, smo se vseeno zabavali.

Yulieth

 

VALETA 2020

Slovo od Aljaža, Karmen in Irene

 

 

ŠPORTNI DAN- POHOD DO KOBILE

Danes, 11.6.2020 smo z »ta malimi« šli do Kobile. Zjutraj smo najprej imeli uro pouka in potem smo imeli malico. Po malici pa smo se odpravili na pohod. Hodili smo kar nekaj časa. Pri Kobili smo se ustavili in zagledali smo lep slap. Šli smo še do Divjega jezera. Potem pa smo se že vračali v šolo. Po poti nazaj nas je ujel dež. Ko smo prišli v razred, smo se preoblekli v suha oblačila. Danes smo zadnjič imeli vsi skupaj pohod.

Karmen

Danes 11. 6. 2020 smo šli do Kobile. Ko smo prišli v šolo  smo imeli prvo šolsko uro, potem pa smo imeli malico in  po malici smo se  oblekli in obuli. Potem, ko smo se uredili in obuli smo počasi šli peš do Kobile. Za nazaj smo se še šli ogledati divje jezero in počasi se vrnili nazaj v šolo. Zadnjič sem šla v tem letu s sošolci do Kobile in bilo mi je zelo lepo.

Irena

Po malici smo se odpravili proti sprehajalni poti Rake. Pri slapu smo se ustavili in ga občudovali. Bil je zelo velik in močan. Odšli smo še do Divjega jezera , kjer nas je presenetil  dež. Z dežniki smo se odpravili  proti šoli.  Tako se je zaključil naš malo krajši pohod.                                                                                                                                                                                              Urša

Danes 11.6.2020 smo šli na športni dan. Prvo uro smo imeli po urniku matematiko, potem nam je učiteljica Jana prinesla malico. Ko smo pojedli smo se odšli preobut. Hodili smo vse do začetka Rak, potem smo odšli naprej, bil je lep ampak vseeno soparen dan. Hodili smo pogovarjali se malo ustavljali in kmalu prispeli do slapov. Pri slapovih smo se ustavili in si ogledovali, kako lep slap je pred nami. Ko smo že hoteli oditi, smo dobili bombone za energijo. Nazaj pa nismo šli po isti poti. Šli smo čez viseči most do stopnic, ki vodijo do ceste in parkirišča. Od tu so vodile še ene stopnice do lepega razgleda na Divje jezero. Ko smo se razgledovali, smo v vodi zagledali, da dežuje. Odšli smo nazaj in se odpravili naprej po cesti. Prišli smo do hiš in zraven njih je bil most, ki je vodil nazaj na Rake. Po poti smo šli nazaj v šolo in tam praznovali Vasjev rojstni dan.

Yulieth

Danes je bilo zelo fajn. Danes smo bili na Rake in smo šli na Slap. Ko smo šli do slapa,  smo šli eden po eden in  smo opazovali  vodo. Ko smo gledali slap,  je začelo deževati in potem  smo šli čez  viseči most.                                                                                                                                                                                                        Sefejdin

 

 

 

FESTIVAL IGRAJ SE Z MANO

 

letos v spletni obliki iz domače učilnice izdelujemo priponko, telovadimo in si ogledujemo nastope.

Dobrodošli nazaj v šolo!

Dostopnost