Tradicionalni slovenski zajtrk
Zajtrk je najpomembnejši obrok v dnevu, ki nam da energijo za koncentracijo pri delu in boljšo učinkovitost. Doma redno zajtrkuje le manjši delež naših učencev.
K vseslovenskemu projektu »tradicionalni slovenski zajtrk« in dnevu slovenske hrane smo se vključili tudi na naši šoli.
V petek, 16. novembra so vsi učenci na šoli in podružnicah imeli prvo uro čas za zajtrk. Reditelji in njihovi pomočniki, pa tudi razredniki so pripravili učilnice, prinesli v razred maslo, med, mleko in kruh in zajtrkovali. V tej uri je bil čas tudi za pogovor o doma pridelani hrani in še o čem lepem. Na podružnični šoli Godovič pa so ta dan celo pekli medenjake. V času dopoldneva so si učenci lahko vzeli tudi jabolka.
Taj zajtrk nam je bil vsem v veselje. Želeli si bi ga večkrat v letu ali vsak dan!
Delavnica – Izdelajmo si fosil amonita
Prvi teden v novembru smo obiskali grad Gewerkenegg, kjer sta nam Gregor Koželj in Sanja Rejc pripravila ustvarjalno delavnico – Izdelajmo si fosil amonita. Izvedeli smo veliko zanimivega o fosilih, amonitih in življenju v daljni preteklostii. Ogledalii smo si tudi zelo zanimivo razstavo Idrija zibeljka naravoslovja.
Svetovne prvakinje
Učenke in učenec OŠ Idrija, so se udeležili svetovnega prvenstva v plesu v Pecsu na Madžarskem in v različnih kategorijah osvojili odlične uvrstitve.
Ni zadetkov
Iskane strani ni mogoče najti. Poskusite z drugačnimi iskalnim nizom ali uporabite navigacijske menije.